Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πανήγυρις Οσίου Γερασίμου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μετέβη το βράδυ της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στην Κεφαλλονιά, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και μετέσχε στην πανήγυρη του προστάτου της νήσου Οσίου Γερασίμου.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Στρατονικείας κ. Στέφανος και Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Του πανηγυρικού Εσπερινού, το εσπέρας του Σαββάτου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος άγιος Λέρου, ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο.

Την κυριώνυμη ημέρα της Μνήμης του Οσίου, Κυριακή 20 Οκτωβρίου, του Όρθρου χοροστάτησε ο άγιος Ολύμπου, ενώ της Θείας Λειτουργίας και της Λιτανείας που ακολούθησε προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος και μίλησε προς τους πολυπληθείς προσκυνητές.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος προέστη Λιτανείας στο Ληξούρι και μίλησε στην πλατεία της πόλεως. Ακολούθησε προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου αγίου Κεφαλληνίας και αντιφώνηση του αγίου Λέρου. 

Share: