Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί αδελφοί,

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 872Β/16-3-2020) σταμάτησε η δημόσια Λειτουργική μας ζωή μέχρι την 30η Μαρτίου 2020.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η συνέχεια. Η συζήτηση, και μάλιστα η δημόσια, περί του θέματος δεν ωφελεί. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις οδηγίες για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποφυγή ευρύτερης εξάπλωσης της πανδημίας. Ο καθένας προσωπικά από εμάς δεν γνωρίζει αν είναι φορέας ή όχι του ιού. Μην θέτουμε αψήφιστα σε κίνδυνο τη ζωή των οικείων και των συνανθρώπων μας. Ας ακούσουμε τον λόγο του Χριστού. Να κλειστούμε στο ταμείο μας «σὺ δὲ ὅταν προσεύχῃ, εἴσελθε εἰς τὸν ταμιεῖόν σου, καὶ κλείσας τὴν θύραν σου πρόσευξαι τῷ πατρί σου τῷ ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ  (Ματθ. στ' 6) και να προσευχηθούμε με ένταση.

Ας μην πανικοβληθούμε, ας μην απογοητευθούμε, ας μην δειλιάσουμε. Ο πειρασμός να γίνει αφετηρία για να δυναμώσει η πίστη μας. Και είναι δυνατός ο Θεός να μας απαλλάξει από τον πειρασμό. Να επιμείνουμε στην προσευχή, να ανάψουμε το καντήλι μας, να λιβανίσουμε το σπίτι μας και να επικαλεστούμε το έλεος του Θεού.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός να ανοίξει τους κρουνούς της ευσπλαχνίας Του και να μας δώσει δύναμη να βγούμε σύντομα από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία. 

Μετά πατρικών ευχών

Ο Μητροπολίτης

† Ο Ρόδου Κύριλλος

 

Share: