Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μνήμη Αγίου Φανουρίου

Με κατάνυξη και αθρόα συμμετοχή των πιστών η τοπική μας Εκκλησία πανηγύρισε την μνήμη του προστάτη του νησιού της Ρόδου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου. Ο τριήμερος εορτασμός άρχισε το εσπέρας της Πέμπτης 25 Αυγούστου με την προεόρτιο Ακολουθία και τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου.

Το εσπέρας της Παρασκευής 26 Αυγούστου του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας. Ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτανεία της Εικόνας του Αγίου στούς δρόμους της παλαιάς πόλεως Ρόδου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου αγίου Νουβίας, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, Βουλευτών του Νομού, των τοπικών αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους ευλαβών πιστών.

Την κυριώνυμη ημέρα της μνήμης του Αγίου χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου.

Το εσπέρας του Σαββάτου εψάλη ο μεθέορτος πανηγυρικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Αγίου. Ο εορτασμός ἐκλεισε με την Θεία Λειτουργία της Κυριακής 28 Αυγούστου, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Share: