Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εορτή Συλλόγου Συμαίων Ρόδου

Το Σαββατοκύριακο 18η & 19η Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Συμαίων Ρόδου «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ», επί τη διαγενομένη εορτή της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Προστάτης Αρχάγγελος της Σύμης Μιχαήλ ο Πανορμίτης και η ομώνυμη Ι. Μονή του. Των εκδηλώσεων προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος ανταποκρινόμενος στην σχετική πρόσκληση του Συλλόγου.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο άγιος Σύμης επισκέφθηκε το «Συμιακό σπίτι» με τον υπέροχο εκθεσιακό του χώρο, όπου ευλόγησε την Αρτοκλασία και τέλεσε Αγιασμό. Εν συνεχεία, παρουσίασε τον επετειακό Τόμο: «100 χρόνια, Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης, 1922-2022», έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Σύμης, ο οποίος εξεδόθη με την συνεργασία και αρωγή, μεταξύ άλλων, και του Συλλόγου «Γλαύκος» και ιδιαιτέρως του στελέχους του κ. Εμμανουήλ Αντωνόγλου, ο οποίος μετείχε στην εκδοτική επιτροπή.

Έτσι ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους κοπιάσαντες και επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σωτήριο Ζουρούδη, καθώς και πολλά άλλα Μέλη. Η όλη επιτυχημένη εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά πλουσίων παραδοσιακών κερασμάτων.

Το πρωί της Κυριακή 19η Νοεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος πόλεως Ρόδου, ευλόγησε την προσφερομένη Αρτοκλασία του Συλλόγου, ενώ στο τέλος προέστη της Λιτανείας, πέριξ του Ι. Ναού, της Εικόνας του Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, αντιγράφου της πρωτοτύπου, που φυλάσσεται προς ευλογία των Μελών του Συλλόγου στο «Συμιακό σπίτι». Συλλειτούργησαν, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Αναγνώστου, ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σκλιβάκης και ο Ευλαβ. Διάκονος Νικηφόρος Γιαννίκος.

Συμπροσευχόμενοι εν τω Ιερώ Βήματι ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας και  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο οποίος εκ μέρους του οικείου Ποιμενάρχου προσεφώνησε καταλλήλως, καλωσορίζοντας τον άγιο Σύμης, όστις αντιφώνησε, ευχαριστών τον Άγιο Ρόδου και τους συλλειτουργούς κληρικούς του για την φιλοξενία και την εγνωσμένη αγάπη τους.

Share: