Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά μας Μητρόπολη, με επίκεντρο του εορτασμού των φερώνυμο Μητροπολιτικό ιερό Ναό.

Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα. Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την ημέρα εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την οποία μίλησε σχετικά ο Διοικητής του 1/38 ΔΤΕ Σχης Σκουρέλλος Νικόλαος.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά την καθιερωμένη τάξη με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου και στρατιωτικού αγήματος.

Πανηγύρισαν επίσης οι φερώνυμοι ενοριακοί ιεροί Ναοί Νεοχωρίου πόλεως Ρόδου, Κοσκινού και Μασάρων. Του πανηγυρικού Εσπερινού στα Κοσκινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος άγιος Νουβίας, ενώ την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου προέστη της πανηγύρεως στα Μάσσαρι.

Share: