Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πρωτοχρονιά 2024

Μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή εορταστική ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα έθιμα και την καθιερωμένη τάξη, η τοπική μας Εκκλησία γιόρτασε την εορτή της Περιτομής του Κυρίου και την μνήμη του Αγίου Βασιλείου και υποδέχθηκε το νέο σωτήριο Έτος 2024.

Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Μητροπολιτική κατοικία ο Σεβασμιώτατος, κατά το έθος, άκουσε τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από την Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου, την χορωδία του "ΚΑΠΗ" Ρόδου, τον Παγκαρπαθιακό Σύλλογο Ρόδου, τον Ερυθρό Σταυρό Ρόδου, τον Σύλλογο Νισυρίων Ρὀδου "Η ΠΟΡΦΥΡΙΣ", την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου "Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ", το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας Αρχιπόλεως, καθώς και από διάφορες ομάδες καλαντιστών. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και ανταπέδωσε τις ευχές για ευλογημένες Εορτές.

Το εσπέρας της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος. Αμέσως μετά την Ακολουθία του Εσπερινού στον ως άνω ιερό Ναό έλαβε χώρα η τελετή ευλογίας και κοπής της Αγιοβασιλόπιττας, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, του ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, του Βουλευτή κ. Μάνου Κόνσολα,του Δημάρχου Ρόδου κ. Αλεξάνδρου Κολιάδη, του Διοικητού της 95ΑΔΤΕ κ. Γεωργίου Μανουρά, Μελών της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων του Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Προξένου της Τουρκίας, εκπροσώπων των άλλων
Χριστιανικών δογμάτων και θρησκευτικών κοινοτήτων, Μελών των Εκκλησιαστικών Επιτροπών, των Στελεχών του Πνευματικού έργου των Ιερών Ναών, των Υπαλλήλων των Γραφείων της Μητροπόλεως κ. α..

Απευθύνοντας εγκάρδιες ευχές για ειρηνικό και ευλογημένο νέο έτος, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Κληρικούς, τους Ιεροψάλτες, τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους, όσοι συνήργησαν στο έργο της τοπικής Εκκλησίας κατά το παρελθόν έτος 2023.
Την ημέρα της Εορτής χοροστάτησε του Όρθρου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προέστη της καθιερωμένης Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου. Μετά την Θεία λειτουργία στην παρακείμενη αίθουσα παρετέθη δεξίωση και έλαβε χώρα η ευλογία της Αγιοβασιλόπιττας του ιερού Ναού.
Ο Σεβασμιώτατος άγιος Νουβίας χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο δε Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου στον ενοριακό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παραδεισίου.

Share: