Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Θεοφάνεια 2024

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ιερά μας Μητρόπολη, με επίκεντρο τον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το παρόν έδωσαν ο Υφ. Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Παππάς, ο Βουλευτής Δωδ/σου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υπτγος Γεώργιος Μανουράς, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Πολιτικών, Αυτοδιοικητικών και Στρατιωτικών Αρχών, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος κ. α..

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη της Τρισαρχιερατικής Συλλειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου. Στην συνέχεια μετέβη, μετά των αγίων Αρχιερέων,  του ιερού Κλήρου και των εκπροσώπων των Αρχών, στον καθορισμένο τόπο, στο παρακείμενο λιμάνι του Μανδρακίου, όπου έλαβε χώρα η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των υδάτων. Τον Σταυρό ανέσυρε από την θάλασσα o κ. Γεώργιος Μήλιος, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος επέδωσε, κατά το έθος, χρυσό Σταυρό.

Στην σύντομη από εξέδρας ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής, επικεντρώθηκε στη σημασία του αγιασμού των υδάτων και της κτίσης ολόκληρης σε σχέση με το σύγχρονο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και ευχήθηκε τα δέοντα.

Στη συνέχεια μετέβη, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο π. Θεωνά, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου για την καθιερωμένη ευλογία της Βασιλόπιτάς του.

Share: