Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μνήμη Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου-Χειροτονία Διακόνου

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ιερά μας Μητρόπολη η Μνήμη των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ημέρα κατά την οποία άγουν τα ονομαστήριά τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κύριλλος και ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Την παραμονή της Εορτής (Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024) στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου έλαβε χώρα ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα. Παρέστησαν η Βουλευτής κ. Μίκα Ιατρίδου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο ιερός κλήρος της Μητροπόλεως μας, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολλοί πιστοί.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου αγίου Νουβίας και του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου. Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος προέβη στη χειροτονία σε Διάκονο του Μοναχού Τίτου Σωτηράκη.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνάς Καμπέρης και αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνεχάρη τον Θεοφιλέστατο για τα ονομαστήρια του και ευχαρίστησε τις Αρχές του τόπου, τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό που συμμετέσχε στον εορτασμό των Αγίων. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δέχθηκαν τις ευχές των πιστών στον ιερό Ναό και στη συνέχεια στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Share: