Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μνήμη Οσίου Μελετίου

Την Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024, η κοινοβιακή ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ύψους (Υψενής) πανηγύρισε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τη μνήμη του επανιδρυτού και κτίτορος της Οσίου Μελετίου του Νέου, του εν Υψενή.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός έλαβε χώρα το εσπέρας της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου στον ιερό Ναό του Οσίου  (νέο Καθολικό) χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιὠτατος Μητροπολίτης μας, συλλειτουργούντος του  Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κύριλλου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας κάνοντας αναφορά στον βίο και την προσφορά του Οσίου Μελετίου και αναλύοντας τη δράση του με σκοπό τη διαφύλαξη της θρησκευτικής και εθνικής αυτοσυνειδησίας του ροδιακού λαού σε καιρούς δυσχειμέρους σε σχέση με τα συμβαίνοντα σήμερα στην πατρίδα μας.

Πριν την Απόλυσης της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η λιτάνευση της Εικόνας και του ιερού λειψάνου του Οσίου στον αύλειο χώρο της ιεράς Μονής, στη συνέχεια δε παρετέθη πλούσια τράπεζα κατά την μοναστηριακή τάξη στην διάρκεια της οποίας έγινε ανάγνωση του βίου του Οσίου, τον οποίο συνέταξαν Αδελφές της Ιεράς Μονής.

Share: