Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Σύναξις των εν Ρόδω Αγίων

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών (14 Απριλίου 2024) η τοπική μας Εκκλησία πανηγύρισε την Μνήμη πάντων των εν Ρόδω διαλαμψάντων Αγίων με επίκεντρο τον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το καθιερωμένο, από του έτους 2006, μνημόσυνο των αοιδίμων Μητροπολιτών Ρόδου, των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, των ιδρυτών και ευεργετών της Ορθοδόξου Κοινότητος Ρόδου και των ευεργετών της τοπικής μας Εκκλησίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στους τοπικούς Αγίους και στη διαχρονική προσφορά της τοπικής Εκκλησίας στη διακονία του λαού μας και την συμβολή της στη διαφύλαξη της αυτοσυνειδησίας του.

Παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Το εσπέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου με θέμα: "Ο πνευματικός πατέρας ως πνευματικός ιατρός κατά τον Μ. Βασίλειο".

Share: