Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πάσχα Κυρίου Πάσχα

Με αναστάσιμη λαμπρότητα και με την αθρόα συμμετοχή των πιστών εορτάσθηκε "Εορτή των Εορτών", η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, με επίκεντρο τον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (15 Απριλίου 2017) αφίχθη στο αεροδρόμιο “Διαγόρας“ της Ρόδου το Άγιο Φως, το οποίο και παρέλαβε ο Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Παπανθίμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εχοροστάτησε κατά την πανυχίδα, προέστη της τελετής της Αναστάσεως καί ετέλεσε την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό με την παρουσία σύσσωμης της τοπικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και την αθρόα συμμετοχή των πιστών. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας  απηύθυνε προς ολόκληρο το εκκλησίασμα εγκάρδιο Αναστάσιμο χαιρετισμό, συνεχάρη τους εκατοντάδες πιστούς που παρέμειναν στην Θεία Λειτουργία και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, ευλόγησε και διένειμε τα πασχαλινά αυγά.

Την Κυριακή του Πάσχα, μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και εορτάστικης ατμόσφαιρας, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου. Μετά την ένδυση του Σεβασμιωτάτου και των Ιερέων, που πραγματοποιήθηκε κατά το έθος στήν αίθουσα του ιστορικού κτιρίου του "Καζουλείου" εκπαιδευτηρίου, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, με την συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου, των Ιερέων της πόλεως, Ηγουμένων Ιερών Μονών και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών. Μετά την ἀφιξη της πομπής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό εψάλη η Ακολουθία του Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου έγινε η ανάγνωση του Ευαγγελίου σε 6 γλώσσες (Ελληνικά, Ρωσικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά). Στη συνέχεια απο τον Άμβωνα αναγνώσθηκε η "Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα" , εψάλη από τους χορούς των Ψαλτών το πολυχρόνιον της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και έγινε η διανομή των Πασχαλινών αυγών.

Share: