Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Χειροτονία Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου πόλεως Ρόδου.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, και συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάνου κ. Ανδρέας,  Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, Νουβίας κ. Σάββας, Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αβύδου κ. Κύριλλος, Αμορίου κ. Νικηφόρος και Στρατονικείας κ. Στέφανος.

Στην χειροτονία παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Κρεμαστινός, οι Βουλευτές κ. Δημήτριος Γάκης και κ. Μάνος Κόνσολας, Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμαρχος της Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, οι Διοικητές όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόξενος της Τουρκίας κ. Baris Kalkavan, ο Μουφτής της Ρόδου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Καθολικής Εκκλησίας π. Λουκάς, Καθηγητές και συμφοιτητές του Θεοφιλεστάτου από την Θεολογική Σχολή Αθηνών και την Οξφόρδη, ο ιερός κλήρος, οι μοναστικές Αδελφότητες και πλήθος κόσμου απ’ όλο το νησί της Ρόδου. Με την παρουσία τους τίμησαν επίσης τον Θεοφιλέστατο το 3ο Σύστημα Προσκόπων Παραδεισίου και τα Δημοτικά Σχολεία Αρχιπόλεως και Παραδεισίου. 

 

 

 

 

Share: