Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μνήμη Οσίου Μελετίου του εν Υψενή

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πανηγυρικό τόνο εορτάστηκε και εφέτος, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, η μνήμη του Οσίου Μελετίου του εν Υψενή. Για ακόμα μια χρονιά πολλοί  ήταν οι πιστοί από διάφορες περιοχές της Ρόδου, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, που προσήλθαν στην Ιερά Μονή της Υψενής να τιμήσουν την μνήμη του Οσίου και να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα και την τιμία κάρα του.

Το απόγευμα της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλοχίου. Την κυριώνυμη ημέρα της μνήμης του Οσίου του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της Λιτανείας της ιεράς εικόνας και των τιμίων Λειψάνων του Οσίου Μελετίου προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, συνεχάρη την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Μοναχή Μαριάμ και την Αδελφότητα για την άριστη διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως και μετέφερε τις ευχές του απουσιάζοντος στο Σεπτό Κέντρο για τις εργασίες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Μετά την Αγιοκατάταξη του Οσίου Μελετίου τον Νοέμβριο του 2013, με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μιας σημαντικής στιγμής για την τοπική μας Εκκλησία και την Ορθοδοξία, συνεχίζεται  με σταθερή πορεία η ανέγερση του Ιερού Ναού του Οσίου Μελετίου στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής, με τη συνδρομή και τις προσφορές εκατοντάδων πιστών, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Share: