Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μνήμη Οσίου Μελετίου του εν Υψενή

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και  παρουσία πλήθους πιστών από διάφορες περιοχές της Ρόδου αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, εορτάστηκε και φέτος, Τρίτη  11 και Τετάρτη  12 Φεβρουαρίου 2020, η μνήμη του Οσίου Μελετίου του εκ Λάρδου, κτίτορα της γυναικείας κοινοβιακής Μονής της Υπεραγίας Θεοτόκου της Υψενής.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κύριλλου. Την κυριώνυμη ημέρα της μνήμης του Οσίου του Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας και της Λιτανείας της ιεράς εικόνας και των τιμίων Λειψάνων του Οσίου Μελετίου προέστη ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ.κ. Κύριλλος,  συλλειτουργούντος του αγίου Ολύμπου. Ο Σεβασμιώτατος αφού μίλησε σχετικά με την εορτή του Οσίου, συνεχάρη την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Μοναχή Μαριάμ και την Αδελφότητα για την άριστη διοργάνωση της ιεράς Πανηγύρεως και ακολούθως ανακοίνωσε την ημερομηνία των Εγκαινίων, 17 Οκτωβρίου 2020, του υπό ανέγερση Ιερού Ναού του Οσίου Μελετίου (νέου Καθολικου της Ιεράς Μονής), με τη συνδρομή και τις προσφορές εκατοντάδων πιστών, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς Εικόνας και της τιμίας Κάρας του Οσίου πέριξ της Μονής, η ευλογία των Άρτων και η Απόλυση. Στη συνέχεια ακολούθησε η μοναστηριακή τράπεζα.

Share: