Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Χειροτονία Διακόνου Θεοφίλου Βασιλώτου

Η Μνήμη των Αγίων Πατέρων και  οικουμενικών Διδασκάλων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας (Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022) εορτάστηκε πανηγυρικά στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Το εσπέρας της παραμονής της Εορτής (Δευτέρα 17 Ιανουαρίου) στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου έλαβε χώρα ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής στον ως άνω ιερό Ναό τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου, και ακολούθησε η δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέβη στη χειροτονία σε Διάκονο του κ. Θεοφίλου Βασιλώτου, από τα Μαριτσά της Ρόδου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του ιερού Κλήρου προσφώνησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Ιωάννης Χαλκιάς, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς Μητροπόλεως. και αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, συγχαίροντας τον εορτάζοντα άγιο Ολύμπου, εξέφρασε ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και το εκκλησίασμα για την συμμετοχή τους στην ευχαριστηριακή σύναξη των ονομαστηρίων του. Μετά την Απόλυση και εξαιτίας των υφισταμένης καταστάσεως ἐξαιτίας της πανδημίας δέχτηκε στον ιερό Ναό τις ευχές των παρισταμένων.

Share: