Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εγκαίνια ιερού Ναού Παναγίας Νικοποιού

Το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του ιερού Ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου «Νικοποιού». Ο Ναός οικοδομήθηκε στον αύλειο χώρο της Διοικήσεως της 95 ΑΔΤΕ με πρωτοβουλία του τότε Διοικητή της κ. Νικολάου Φλάρη με χορηγίες τοπικών επιχειρηματιών και αφιερώθηκε στην Παναγία "Νικοποιό" εξαιτίας της σχέσεως της βυζαντινής Εικόνας, που φυλάσσεται στο Ναό του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, με τα βυζαντινά αυτοκρατορικά στρατεύματα.

Το εσπέρας της Παρασκευής (8 Ιουλίου), του Εσπερινού στον ιερό Ναό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο οποίος, πριν την έναρξη, τέλεσε την Ακολουθία της Καταθέσεως των τιμίων Λειψάνων με Λείψανα των Αγίων: Ιερομάρτυρος Κυρίλλου του Λουκάρεως, Μαρτύρων Γαβριήλ και Κερμιδώλους  και Ιερομάρτυρος Ισιδώρου του εν Βαλῇ.

Την επομένη, της τελετής των Εγκαινίων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλ. άγιο Ολύμπου. Παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Φλάρης, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Χούπης, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Βακεντής, οι Βουλευτές του Νομού, ο Δήμαρχος Ρόδου και εκπρόσωποι των άλλων τοπικών Αρχών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους συντελεστές της ανεγέρσεως του ιερού Ναού και αναφέρθηκε στην ιστορία της ιεράς Εικόνας της Παναγίας "Νικοποιού" και τον συμβολισμό της για το στράτευμα. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Βακεντής, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την συμβολή του στην ανέγερση του ιερού Ναού και τους ευσεβείς χορηγούς.

Μετά τό πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο του ιερού Ναού παρετέθη δεξίωση.

Share: