Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εγκαίνια ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου

Την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του δισυποστάτου ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου (Αποτομής) και των Αγίων γεννητόρων του Προφήτου Ζαχαρίου και Ελισάβετ. Ο Ναός οικοδομήθηκε σε περίοπτη θέση στα όρια της Ενορίας Μαριτσών, σε εκκλησιαστικό ακίνητο, με πρωτοβουλία του κ. Εμμανουήλ Χατζημανώλη και άλλων ευσεβῶν κατοίκων των κωμοπόλεως των Μαριτσών και τη συνεργασία του Εφημερίου π. Τσίκκη Σάββα και των Μελών της Εκκλησιαστικῆς Επιτροπής.

Της τελετής των Εγκαινίων προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νουβίας κ. Σάββα. Στο φυτό της Αγίας Τραπέζης και των δύο ιερών κλιτών του ιερού Ναού κατετέθησαν αποτμήματα από τα τίμια Λείψανα των Αγίων: Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, Τεσσάρων Νεομαρτύρων των εν Ρεθύμνῃ και Νεομάρτυρων Γαβριήλ και Κερμιδώλους.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους συντελεστές της ανεγέρσεως του ιερού Ναού και επαίνεσε τον ζήλο του πληρώματος των πιστών της Ενορίας.

Μετά τό πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο του ιερού Ναού παρετέθη δεξίωση.

Share: