Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Καθώς φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό της ελληνικής παρουσίας στη Μικρά Ασία η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου διοργανώνει επετειακή εκδήλωση με τίτλο «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ-ΜΙΚΡΑΣΙΑ».

          Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης- Νεστορίδειο Μέλαθρο (Νέα Πτέρυγα), το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 με εισηγητές τον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο, Διδάκτωρα Ιστορίας της Εκπαίδευσης και τον κ. Κυριάκο Χονδρό, Ερευνητή-Συγγραφέα, οι οποίοι θα αναπτύξουν αντίστοιχα τα θέματα: «Σχέσεις Δωδεκανήσου - Μικρασίας- ο ρόλος της Ιταλικής διοίκησης νήσων Αιγαίου στο Μικρασιατικό ζήτημα και οι επιπτώσεις της Μικρασιατικής Καταστροφής στο Δωδεκανησιακό ζήτημα» και, «Η συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής». Στόχος είναι να παραμείνει ζωντανή η ανάμνηση και να καλλιεργηθεί η συλλογική μνήμη.

          Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Μανουσάκη, η οποία θα αποδώσει Ύμνους των Νεομαρτύρων της Μικρασίας. Επίσης παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα υπό την διεύθυνση του κ. Μιχαήλ Καλαεντζή, το οποίο θα αποδώσει τραγούδια σχετικά με το επετειακό γεγονός.

          Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα παρουσιάσει η κ. Στέλλα Π. Βουτσά, Διδάκτωρ Φιλολογίας.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

 

Share: