Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Προσκύνημα τεσσάρων Εικόνων της Παναγίας (Μικρασιάτικες Εικόνες)

            Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου  θα υποδεχθεί στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού τέσσερεις ιερές Εικόνες της Παναγίας:

            α) της "Μικρασιάτισσας" από τον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Απολλώνων, η οποία έφθασε στη Ρόδο από το Αιβαλί (Κυδωνίες της Μικράς Ασίας).

            β) της "Ελεούσας Ρεϊζντεριανής", η οποία προέρχεται από το Ρεΐζ Ντερέ της Ερυθραίας και φυλάσσεται σήμερα στον ομώνυμο Ναό στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

            γ) Της "Καμαριανής", η οποία προέρχεται από το νησί Καμάρι και φυλάσσεται σήμερα στη Σύμη.

            δ) Της "Καραμακκιανής", η οποία έφθασε στη Σύμη από τα Καράμμακα της χερσονήσου του Αλωπού (αρχαία Λώρυμα).

            Η Υποδοχή των ιερών Εικόνων θα γίνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, ώρα 17.00 στο χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού και θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύμης κ. Χρυσοστόμου. Θα ακολουθήσει εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από τον ΔΟΠΑΡ, την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

            Την Κυριακή το πρωΐ θα τελεσθεί στον ιερό Ναό Αρχιερατικό συλλείτουργο, τό απόγευμα στις 6 θα ψαλλεί η Ακολουθία του Εσπερινού και θα ακολουθήσει εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Ευαγγελισμού με τίτλο "Οι προσφυγοπούλες Παναγιές", την οποία διοργανώνουν οι ιερές Μητροπόλεις Σύμης και Ρόδου, ο Σύλλογος Συμιακών Ρόδου με την στήριξη του ΔΟΠΑΡ.

            Οι Εικόνες θα παραμείνου στον ιερό Ναό μέχρι τό βράδυ της Κυριακής για προσκύνημα από τους πιστούς.

            Καλούμε το πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας να τιμήσει τις παραπάνω ιερές Εικόνες, οι οποίες εκτίθενται σε προσκύνημα για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε την χριστιανική κληρονομιά της Μικράς Ασίας.

Share: