Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μνήμη Πολιούχου Ρόδου Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου

Σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη, με εκκλησιαστική λαμπρότητα η πόλη της Ρόδου εόρτασε την μνήμη του πολιούχου της Αγίου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου στον Ενοριακό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου, όπου και ο τάφος του.

Του πανηγυρικού Εσπερινού της Μνήμης του, Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Στρατονικείας κ. Στέφανος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, τονίζοντας τη σημασία του μαρτυρίου του Νεομάρτυρα και επικαιροποιώντας την στο σήμερα.  

Την κυριώνυμη ημέρα της Μνήμης του Αγίου Πολιούχου μας της Ακολουθίας του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νουβίας κ. Σάββα και Σύμης κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Στρατονικείας κ. Στεφάνου και Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Τους ύμνους κατά τον Εσπερινό, τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία απέδωσε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου. Παρέστησαν οι Βουλευτές κ. Μάνος Κόνσολας, κ. Βασίλειος Υψηλάντης, κ. Ιωάννης Παππάς και η κ. Μίκα Ιατρίδου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνιος Καμπουράκης και εκπρόσωποι των τοπικών Αυτοδιοικητικών και Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου και της εφεστίου Εικόνας της Παναγίας Σκιαδενής στο κέντρο της πόλεως, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου. Η πομπή κατέληξε στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπου έλαβε χώρα η ευλόγηση των άρτων και στη συνέχεια η απόλυση παρουσία των Κληρικών της πόλεως Ρόδου και των Αρχών. Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα μετέσχε αντιπροσωπευτικά στη Λιτανεία. Η καλοκαιρία που επικρατούσε έδωσε την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν και να τιμήσουν την μνήμη του Πολιούχου μας.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου Ρόδου και γεύμα σε ξενοδοχείο της πόλης.

 

 

Share: