Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μνήμη Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου-Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ιερά μας Μητρόπολη η Μνήμη των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ημέρα κατά την οποία άγουν τα ονομαστήριά τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κύριλλος και ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Την παραμονή της Εορτής (Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023) στον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου έλαβε χώρα ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής στον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου αγίου Ολύμπου. Κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος προέβη στη χειροτονία σε Πρεσβύτερο του Διακόνου Θεοφίλου Βασιλώττου.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος π. Θεωνάς Καμπέρης και αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνεχάρη τον Θεοφιλέστατο για τα ονομαστήρια του και ευχαρίστησε τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό που συμμετέσχε στον εορτασμό των Αγίων. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας δέχθηκαν τις ευχές των πιστών στον ιερό Ναό και στη συνέχεια στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.
 

Share: