Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Κατανυκτικοί Εσπερινοί

Με τον Κατανυκτικό Εσπερινό της Ε᾿ Κυριακής των Νηστειών ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Κατανυκτικών Εσπερινών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του τρέχοντος σωτηρίου έτους 2023 στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε των Κατανυκτικών Εσπερινών της Βʹ και Δʹ Κυριακής, ενω ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος εκείνων της Αʹ, Γʹ και Εʹ Κυριακής.

Ομιλητές ήταν:

Την Αʹ Κυριακή ο Παν/τος Αρχιμ, Θεωνάς Καμπέρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, με θέμα: "Μετάνοια: από το κατ΄εικόνα στο καθ΄ ομοίωσιν".

Την Βʹ Κυριακή ο Παν/τατος Αρχιμ. Παΐσιος Φαρμακίδης, Εφημέριος της Ενορίας Αγίων Αποστόλων πόλεως Ρόδου, με θέμα: "Μεγάλη Τεσσαρακοστή μέσα από ένα εἰδωλοποιημένο Θεό ή μέσα από ένα βιωματικό και αληθινό Θεό;"

Την Γʹ Κυριακή ο Παν/τατος Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης, Ιεροκήρυξ, με θέμα: "Η πίστη κατά τον Απόστολο Παύλο". 

Την Δʹ Κυριακή ο Αιδ/τος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Σταύρος Κοφινάς, Συντονιστής Πατριαρχικού Δικτύου Ποιμαντικής στο χώρο της υγείας, με θέμα: "Ησθένησε η ψυχή μου Χριστέ, σώσον με! Ιατρεύοντας τον τραυματισμένο μας εαυτό".

Την Εʹ Κυριακή ο Αιδ/τατος Πρωτοπρεσβύτερος Νεκτάριος Κάνιας, Εφημέριος του ενοριακού ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων πόλεως Ρόδου, με θέμα: "Αγία Μαρία η Αιγυπτία. Στην αναζήτηση της αγάπης".

Share: