Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εορτή Κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου

Σε κλίμα κατάνυξης και με την αθρόα συμμετοχή του πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας και των επισκεπτών του νησιού μας εορτάστηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το "Πάσχα του Καλοκαιριού". Στη Μητρόπολη μας πανηγύρισαν οι ιεροί Ενοριακοί Ναοί Ιαλυσού, Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής, Σαλάκου, Ασκληπειού, Λίνδου, Έμπωνας και Αφάντου, οι ιερές Μονές Υψενής, Ελεούσης Καλυθιών και Καλόπετρας και μεγάλος αριθμός παρεκκλησίων σε όλο το νησί, με επίκεντρο του εορτασμού τον ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας το βράδυ του Κυριακής, 13 Αυγούστου 2023, προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και της λιτανείας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού. Στην Ακολουθία και στην λιτανεία συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Την παραμονή της Εορτής, Κυριακή 14 Αυγούστου: χοροστάτησαν του Εσπερινού και προέστησαν της Ακολουθίας του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και της λιτανείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Καθολικής)  Κρεμαστής, ο Σεβασμιώτατος άγιος Νουβίας στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της κωμοπόλεως Αρχαγγέλου και ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Έμπωνας.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων του Σεβ. αγίου Νουβίας και του Θεοφιλ. αγίου Ολύμπου στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτανεία, την οποία ακολούθησε το σύνολο των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών  Αρχών του Νησιού μας και πλήθος κόσμου.

Share: