Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πανήγυρις "Παναγίας Καθολικής"

Ο εορταστικός κύκλος της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έκλεισε με την πανήγυρη της Αποδόσεώς της, την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023, με επίκεντρο του εορτασμού τον ενοριακό ιερό Ναό "Παναγίας Καθολικής" Κρεμαστής. Στον εν λόγω ιερό Ναό αυτή την ημέρα εορτάζεται και η Σύναξη της εκεί φυλασσομένης θαυματουργού Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζομένης «Καθολικής».

Του πανηγυρικού Εσπερινού στον ως ανω ιερό Ναό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος. Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής χοροστάτησε του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα και του Σεβασμιωτάτου αγίου Νέας Ιερσέης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η μεγαλοπρεπής λιτανεία, την οποία συνόδευσαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Ιωάννης Παπάς, οι Βουλευτές Μάνος Κόνσολας και Βασίλειος Υψηλάντης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αυτοδιοικητικών και στρατιωτικών Αρχών, καθώς και πλήθος  προσκυνητών απ᾿ όλο το νησί.

Στην πανηγυρίζουσα την ίδια ημέρα ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου του Ύψους (Υψενής) χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος και μίλησε σχετικά κατακλείσας την ομιλία με ευχαριστίες προς ὀλους, όσοι συμπαραστάθηκαν της Αδελφότητας της ιεράς Μονής κατά τις ημέρες της καταστροφικής πυρκαγιάς και παρέχουν ἐκτοτε την υποστήριξή τους για την επανόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν. Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου. 

Share: