Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Εορτή Γενεσίου Υπεραγίας Θεοτόκου

Σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις και την αθρόα συμμετοχή των πιστών η τοπική μας Εκκλησία εόρτασε την πρώτη εορτή του Θεομητορικού λειτουργικού κύκλου, την  Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σημειωτέον ότι τέσσερεις από τις ιστορικές Μονές της Μητροπόλεως μας, η ιερά Μονή Σκιαδίου, η ιερά Μονή Τσαμπίκας, η ιερά Μονή Αμάρτου και η ιερά Μονή Ελεούσας (Κοσκινιστής) πανηγυρίζουν κατά την μεγάλη αυτή Θεομητορική Εορτή, καθώς και οι ενοριακοί ιεροί Ναοί Ψίνθου και Προφύλιας και πολλά παρεκκλήσια όπως της Παναγίας Περγιαλενής στην Κρεμαστή.

Στην ιερά Μονή Σκιαδίου του πανηγυρικού Εσπερινού (Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023) χοροστάτησε ο εκ των αδελφών της ιεράς Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος. Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα και  του Θεοφιλεστάτου αγίου Τζίντζας.

Στην ιερά Μονή Τσαμπίκας του πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Την επόμενη στην ως άνω ιερά Μονή χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Του πανηγυρικού Εσπερινού στην ενοριακό ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Ψίνθου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου.

Share: