Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Η Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με επισημότητα εορτάστηκε η Εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ιερά μας Μητρόπολη.

Την παραμονή (Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε του Εσπερινού και μίλησε κατάλληλα στον πανηγυρίζοντα ενοριακό ιερό Ναό Αγίας Σκέπης πόλεως Ρόδου. Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής της Θείας Λειτουργίας στον ως άνω ιερό Ναό προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος.

Ο Σεβασμιώτατος προέστη της επίσημης Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πλαισιούμενος από Κληρικούς της πόλεως.

Στη Δοξολογία, παρέστησαν οι Βουλευτές Μάνος Κόνσολας και Βασίλειος Υψηλάντης, εκπρόσωποι των τοπικών Αυτοδιοικητικών και Στρατιωτικών Αρχών, ενώ εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως ήταν ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλειος Σπανάκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Δανιήλ Συρόπουλος, συνταξιούχος Εκπαιδευτικός.

Αμέσως μετά, στο Βωμό της Πατρίδος, τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Ρόδου και της φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση.

Share: