Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Πανήγυρις Ταξιαρχών

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιάρχων Μιχαὴλ και Γαβριήλ (8 Νοεμβρίου 2023) γιορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την αθρόα συμμετοχή των πιστών στην Ιερά μας Μητρόπολη, δεδομένης της ιδιαίτερης ευλάβειας του λαού μας προς τον Ταξιάρχη Μιχαήλ, στό όνομα του οποίου είναι αφιερωμένες δύο ιερές Μονές, πέντε ενοριακοί ιεροί Ναοί και πολλά παρεκκλήσια, κοιμητηριακοί Ναοί και εξωκκλήσια.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού και προέστη της Λιτανείας στον ενοριακό ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ Μαριτσών και την κυριώνυμη ημέρα της εορτής προέστη της Θείας Λειτουργίας και της Λιτανείας στον ενοριακό ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαὴλ της ομωνύμου κωμοπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας προέστη του πανηγυρικού Εσπερινού στον κοιμητηριακό ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ της κωμοπόλεως Ιαλυσού. Την επαύριο προέστη της Δοξολογίας στον ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ρόδου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος χοροστάτησε του Εσπερινού και προέστη της Λιτανείας στον ιερό Ναό των Ταξιαρχών του Δημοτικού Κοιμητηρίου Ρόδου, την δε κυριώνυμη ημέρα της Εορτής χοροστάτησε του Ὀρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον ιερό Ναό Ταξιάρχου Μιχαήλ της Ενορίας Παραδεισίου.

Share: