Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Mνήμη Αγίου Νικολάου

Με λαμπρότητα και τη συμμετοχή εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος, του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, των τοπικών φορέων και την αθρόα προσέλευση των πιστών εορτάστηκε η ετήσια μνήμη του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του προστάτη των Ναυτικών και του Πολεμικού Ναυτικού, στους αφιερωμένους στον λαοφιλή Άγιο Ιεράρχη ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας με επίκεντρο τον φερώνυμο ενοριακό ιερό Ναό της πόλεως Ρόδου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την παραμονή της εορτής, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, χοροστάτησε  του πανηγυρικού Εσπερινού, στον ενοριακό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παστίδας, την δε κυριώνυμη ημέρα προέστη της Θείας Λειτουργίας στον ενοριακό  ιερό Ναό της πόλεως, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα, ο οποίος χοροστάτησε του Όρθρου. Μετά τήν Θεία Λειτουργία εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία για την εορτή του Πολεμικού Ναυτικού κατά την οποία μίλησε ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου Αντιπλοίαρχος κ. Βασίλειος Σελλάς. Ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Λιτανεία της ιεράς Εικόνας και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος χοροστάτησε του πανηγυρικού Εσπερινού στον ιερό Ναό της πόλεως και την επαύριο χοροστάτησε του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον ενοριακό ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παραδεισίου.

Share: