Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Μεγάλη Εβδομάδα - Πάσχα 2024

Με την αθρόα συμμετοχή των πιστών της τοπικής μας Εκκλησίας και επισκεπτών του νησιού μας έλαβαν χώρα οι Ακολουθίες  της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας κατά την καθιερωμένη λειτουργική τάξη  και εορτάστηκε η κοσμοχαρμόσυνη Εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου, το Άγιο Πάσχα, στην Ιερά μας Μητρόπολη με επίκεντρο, τον Μητροπολιτικό ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και τον Καθεδρικό ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (4 Μαΐου 2024) αφίχθη στο αεροδρόμιο “Διαγόρας“ της Ρόδου το Άγιο Φως, το οποίο και παρέλαβε ο Θεοφιλέστατος άγιος Ολύμπου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε κατά την Παννυχίδα, προέστη της τελετής της Αναστάσεως και τέλεσε την Πασχαλινή Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος του αγίου Ολύμπου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό, με την παρουσία της τοπικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και την συμμετοχή των Χριστιανών μας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Την Κυριακή του Πάσχα, μέσα σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς και εορτάστικης ατμόσφαιρας, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, κατά την διάρκεια του οποίου έγινε η ανάγνωση του Ευαγγελίου σε 5 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Λατινικά, Τουρκικά) και στην συνέχεια αναγνώσθηκε από τον Άμβωνα, από τον Πρωτοσύγκελλο π. Θεωνά Καμπέρη, η "Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα", εψάλη από τους χορούς των Ψαλτών το πολυχρόνιον της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και έγινε η διανομή των Πασχαλινών αυγών.

Share: