Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Copyright ©2017 imr.gr

Disable Preloader
Ιερά Μητρόπολις Ρόδου

Αναγόρευση Σεβασμιωτάτου σε Επίτιμο Διδάκτορα

           Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρόντος του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Δημήτριου Παπαγεωργίου, του Αντιπρύτανη Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Ιωάννη Σεϊμένη, του Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Καθηγητή Αλιβίζου Σοφού, του Προέδρου του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Αναπληρωτή Καθηγητή Σωτήρη Ντάλη, Μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Σχολής, προσκεκλημένων εκπροσώπων της Εκκλησίας, του Κοινοβουλίου, των τοπικών Αρχών και Φορέων και πλήθος κόσμου. Παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παπάς, οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, κ. Βασίλειος Υψηλάντης και κ. Μίκα Ιατρίδου.

            Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον εσωτερικό αύλειο χώρο του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, με την ευγενική στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητή Δημήτριο Παπαγεωργίου, τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητή Αλιβίζο Σοφό και τον Πρόεδρο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Σωτήριο Ντάλη, Αναπληρωτή Καθηγητή.

            Ακολούθησε λεπτομερής παρουσίαση της προσωπικότητας και του έργου του τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Καθηγητή Μανόλη Ι. Στεφανάκη. Στη συνέχεια Αναγνώστηκε το Ψήφισμα της Συνέλευσης από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Σωτήριο Ντάλη, Αναπληρωτή Καθηγητή και ακολούθησε η Αναγόρευση και ανάγνωση των κειμένων της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο τιμώμενος περιενδύθηκε με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του επιδόθηκαν τα κείμενα της Αναγόρευσης και του Ψηφίσματος. Τέλος, επιδόθηκε ο Επίτιμος Διδακτορικός Τίτλος για τη συμβολή του στην Εκκλησιαστική Υμνολογία και Αγιολογία και ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου με θέμα «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος (2016) απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις».

            «Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος τιμήθηκε για την επιστημοσύνη του και τη τεράστια συμβολή του στην Εκκλησιαστική Υμνολογία και Αγιολογία, την ανάδειξη του πολιτισμού και της εκκλησιαστικής υλικής και άυλης κληρονομιάς και ιστορίας και την δια βίου εκπαίδευση των πολιτών και του κλήρου, χωρίς να παραβλέπεται, ωστόσο, και η ποιμαντική του, η μεγάλη προσφορά του στην κοινωνία, και τον άνθρωπο, την ψυχή, το πνεύμα και το σώμα, προσφορά δυναμική, ουσιαστική και έμπρακτη, μεστή ανιδιοτέλειας και ταπεινοφροσύνης» (Δελτίο τύπου Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών).

 

Share: